top of page
Etsi

Yhdysvaltojen kongressitalon valtaus yritys on kuin Tom Clancyn kirjoista

Päivitetty: 4. kesäk. 2023


Capitol Hill
Capitol Hill

*Päivitys 14.1.2021 Trumpin tukijoiden puhe osuudet Capitol Hill mielenosoitus tilanteessa on poistettu Youtubesta.


Kuka olisi uskonut vuoden alkavan näinkin sekavasti etenkin, kun Yhdysvaltojen poliittista järjestelmää yritettiin horjuttaa näinkin tehokkaasti. Tästä asiasta tietenkin spekuloidaan ja levitetään paljon huhuja, on mahdotonta tietää, oliko tässä kyseessä Trumpin järjestämä vallankaappauksesta, Trumpin fanaatikkojen typerästä ideasta rynnätä kongressitaloon, soluttautuiko mielenosoitukseen ääriliikkeiden jäseniä, jotka kärjistivät tilanteen vai kykenikö Trump todellakin puheillaan lumoamaan kannattajat tekemään kyseisen valtaus yrityksen? Oliko Washingtonin poliisi jotenkin tässä mukana Trumpin kannattajana vai oliko muuten vain fanaattisia kannattajia? Oli erittäin outoa, että muutama poliisi avasivat portteja kongressitalon oven lähettyville ja periaatteessa päästivät mielenosoittajat hyökkäämään kohti kongressitaloa.

Joe Biden presidenttiyden viimeinen hyväksymisen prosessi kongressissa meinasi kaatua Trumpin kannattajien ryntäykseen kongressitalolle. On tietenkin jossittelua mitä olisi voinut tapahtua, mikäli valitsijamies äänestys lipukkeet olisivat tuhoutuneet tai senaatin tai kongressin edustajia olisi voinut tulla pahoinpidellyksi tai pahimmassa tapauksessa tapetuksi. Tällä kertaa kongressitalolta varastettiin arvotavaroita ja tietokoneita, sekä paikat myllerrettiin kokonaan ja paikat häpäistiin. Tämä tarkoittaa, että voi mennä useita viikkoja ennen kuin Yhdysvaltojen poliittinen järjestä palaa takaisin arkeen ja kykenee tekemään uusia päätöksiä. Valtaus yrityksessä kuoli 5 ihmistä ja useat saivat vammoja.


Omasta mielestäni ei kuulu demokratiaan tämän tyyppinen vallankaappaus sillä ex presidentti Trump hävisi vaalit sekä hän hävisi vielä valitsijamies äänestyksen. Joe Bidenin vaalivoitto ei ollut pienestä kiinni hän sai 306 valitsijamies ääntä Trump sai 232 ääntä. Biden sai ääniä 81 283 485 ja Trump 74 223 744.

 

Kuunnelkaa Trumpin kannattajien ja hänen oma puhe ennen kongressitalon valtaus yritystä (Video poistettu enkä löydä Youtubesta).

Tässä linkki Donald Trumpin puhe kohtaan ennen mielenosoittajien siirtymistä kongressitalon edustalle.



Seuraavaksi kirjoitan omia mietintöjä Trumpin kannattajien puheista.

Eric Trump puhui paljon kuinka isänmaalliset Trumpin kannattajat ovat isoin joukoin saapunut ja Washington D.C kannattamaan presidentti Donald Trumpia. Eric vielä kyselee kannattajilta, onko Joe Biden voittaja ja kannattajat huutavat isoin joukoin ei. Eric myös puhuu, että Biden on valehtelija ja varastaja, eikä Trumpin kannattajien liike tule ikinä kuolemaan pois. Hän myös pyysi syntymäpäivä lahjaksi kongressin sekä senaatin edustajilta, että heidän pitäisi tukea Tumppia ja heillä pitäisi olla selkärankaa. Omasta mielestäni on aika koomista pyytää tämän tyyppistä keneltäkään poliitikolta lahjaksi.


Trumpin toinen poika Donald Trump Jr lavalle päästessään tohkeissaan puhuu, kuinka hän on iloinen Trumpin kannattajiin, koska muut protestoijat yleensä rikkovat kaikki paikat. Trumpin kannattajat eivät ole rikkonut paikkoja, eivät ole polttanut kirkkoja ja ihmettelee mitenkä, tämä on edes mahdollista. Hän myös ihmettelee miksi Republikaanit eivät ole tehneet kaikkensa estääkseen tämän vaaliryöstön ja hän sanoo, ettei tämä ole enää heidän Republikaanien puolue tämä on Trumpin Republikaanien puolue, joka laittaa Yhdysvallat ensin. Hän pyytää, että taistelkaa Trumpin puolella, sekä hän pyytää että vaatikaa edustajianne vastuuseen tästä.


Trumpin asianaja Rudy Giulian puhui pitkään vaalivilpistä ja automaattisien ääntenlaskenta tietokoneiden tietojen muuttamisesta ja Rydy puhui, että jos he ovat oikeassa moni joutuu vankilaan tämän johdosta ja sanoi, että käydään oikeudenkäynti taistelulla. Rudy ja Trump olisivat valmiita laittaa oman maineen pantiksi, että vaalivilppiä on tapahtunut, mutta Rudy väittää, ettei Biden olisi valmis siihen. Rudyn jatkaa puhetta, että nämä olisivat olleet surkeimmat vaalit koskaan Yhdysvaltojen historiassa.

"Trial by combat"

Trial by combat on kuin lausahdus keskiajalta, että taistellaan omasta maineesta kaksintaistelussa miekoin keskustelut eivät enää riitä.


Rudyn mukana ollut henkilö puhui paljon, että ääntenlaskenta koneen sisällä olisi ollut sähköinen kansio, josta olisi siirretty hänen väittämän mukaan lisää ääniä Bidenille, jonka ansioista Biden olisi voittanut nämä vaalit.


Rudyn puheen jälkeen Trumpin kannattajat odottivat noin tunnin ajan, että itse presidentti Trump tulisi puhumaan heille panssarilasin takaa. Trump puhui pitkään eriaiheista muistomerkkien muuttamisesta, koronaviruksesta, vaalivilpistä ja monesta muusta poliittisesta asiasta. Trump vaati kongressia laskemaan oikeudellisesti hyväksyttyjen valitsijamiesten äänet. Trump pyysi kannattajiaan marssimaa kongressitalolle osoittamaan mieltä rauhanomaisesti ja isänmaalisesti tämän vaalivilpin takia. Trump puhuin tämän jälkeen omista saavutuksistansa byrokratian vähentymisestä, avaruusjoukkojen luomisesta, veteraanien tukien lisäämisestä sekä veteraani järjestön turhien työntekijöiden ulos heittämisestä ja järjestön säästötoimista, jolla hän oli säästänyt veronmaksajien rahoja. Paljon muitakin pitkiä puheita, jossa mainitaan että vaalivilppiä tapahtunut useissa osavaltioissa esim Nevadassa tupla ääniä, joulupukki äänestänyt yms. Trump haukkuu isoja sosiaalisenmedian palveluita sensuurista. Trump lopetti puheensa jumalan siunaukseen ja taustalla alkoi soimaan Y.M.C.A ja hän alkoi tanssimaan ennen poistumistaan takaisin lämpöteltan suojiin.


Trump puhui että hän tulee heidän kanssaan osoittamaan mieltä kongressi talolle, mutta hän palasi takaisin valkoiseen taloon josta hän jatkoi Twitter viestittelyä.


Sosiaalisen median jätit päättivät vetää töpselin seinästä jatkuvasta Trumpin kannattajien kiihottamisesta ja viesteihin laitettiin aluksi varoitus tekstejä, mutta tämä ei ilmeisesti tietyssä pisteessä enää heille kelvannut vain he päättivät jäädyttää hänen tilinsä ja eilen 9.1.2021 Trumpin kaikki Twitter tilit on poistettu. Donald Trumpin oma tili, Presidentin Tili, Trumpin kannattaja tilit ja monia muita.

Linkin kautta näkyy mistä palveluista Trump on poistettu ja niitä on monia.

 

Capitol Hillin valtauksen tulos on tässä. Omasta mielestäni asia on erittäin vakava, kun FBI tutkii ja on vanginnut useita epäiltyjä. FBI Washington D.C alkoi julkaisemaan etsintäkuulutuksia mellakoitsijoista ja tarjoaa joka 50 tuhatta dollaria jos putkipommitaja epäilty saadaan kiinni. Yli 82 henkilöä pidätetty


Putkipommittajan etsintäkuulutus

Useita protestoija etsintäkuulutettu

 

Uutisvideo aiheesta liittyen englanniksi.


56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page