top of page
Etsi

Turku Keskiajan festivaali 2023

28.6.2023

Turku on tunnettu kauniista Aurajoen rannasta, historiallisista rakennuksista ja vilkkaasta kulttuurielämästä. Yksi Turun kulttuurin kohokohdista on Keskiajan festivaali, joka järjestetään, joka kesä Turun linnan ja tuomiokirkon ympäristössä. Festivaali on loistava tapa tutustua keskiajan historiaan, taiteeseen ja elämäntapaan.


Keskiajan festivaali on erityisen lapsiperhe ystävällinen tapahtuma, sillä siellä on paljon hauskaa ja opettavaista tekemistä kaikenikäisille. Lapset voivat osallistua työpajoihin, joissa he voivat oppia esimerkiksi kutomaan, kirjoittamaan pergamentille tai valmistamaan kynttilöitä. He voivat myös nauttia teatteriesityksistä, musiikista ja tanssista, jotka vievät heidät takaisin keskiajan tunnelmaan. Lisäksi lapset voivat kokeilla erilaisia pelejä ja leikkejä, jotka olivat suosittuja keskiajalla.


Festivaalin yksi vetonaula on hienot keskiaika asusteet, joita näkee niin esiintyjillä kuin kävijöilläkin. Monet pukeutuvat rohkeasti ja luovasti erilaisiin rooleihin, kuten ritareihin, prinsessoihin, munkkeihin tai narreihin. Asusteet ovat usein itse tehtyjä tai lainattuja, ja niissä näkyy keskiajan värikkyys ja monimuotoisuus. Festivaalilla voi myös ostaa tai vuokrata itselleen sopivan asun, jos haluaa eläytyä entistä enemmän keskiajan henkeen.


Keskiajan festivaali on siis mainio tilaisuus nauttia Turun kulttuuritarjonnasta ja viettää hauska ja opettavainen päivä perheen tai ystävien kanssa. Festivaali on avoinna kaikille, ja sinne on vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan!




13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page