top of page
Etsi

Elokuva arvostelu: James Bond 007 No Time To Die

Päivitetty: 28. lokak. 2021

Uusi James Bond elokuva oli omasta mielestäni todella hyvä, sopivasta toimintaa ja vakoilu meininkiä. Tarinasta oli todella hankalaa saada kiinni monestakin syystä, yksi syy on jos ei ole katsonut aikaisempaa elokuvaa Spectre ei saisi juonesta mitään kiinni, koska elokuva on jatkoa sille. Toiseksi elokuvassa tapahtuu aivan liikaa ja sijainteja on useita missä Bond matkailee. Kolmanneksi ehkä leffassa on vähän liikaakin toimintaa, muistuttaa hieman sotaelokuvaa.


Itse pidin elokuvasta siinä on hyvin tehty draamaa ja toimintaa. Itse kyllä suosittelen menemään katsomaan jos on tykännyt aikaisemmista Bond elokuvista.

Antaisin arvosanan 9/10.


Seuraavaksi alla Spoileria elokuvan juonesta.

 
Elokuva arvostelu: James Bond 007 No Time To Die
Elokuva arvostelu: James Bond 007 No Time To Die

Elokuva alkaa todella oudosti Bondin naisystävän vanhasta muistosta Norjalaisessa mökissä. Bondin nais ystävä Dr. Madeleine Swan äiti kuolee Norjassa mysteerisen maski terroristin tappamana ja Madeleine herää tästä muistosta Italiaisessa meressä Bondin kanssa. Hetkiä myöhemmin Italiassa Bondi käy edellisen naisystävän haudalla Vesper Lyndin, jossa Bondi yritettiin salamurhata räjähteillä. Bondi luulee että Madelein yrittäneen murhata hänet ja hän lähtee erakoksi asumaan Jamaikalle.


Jamaikalla Felix CIA agentti pyytää toisen CIA agentti Logan Ashin kanssa Bondia tekemään vielä yhden tehtävän Cubassa, johon Bondi päättää suostua, myöhemmin Bond tapaa yökerhossa oudon naisagentin joka vie hänet takaisin Bondin kotia, jossa hän kertoo että MI6 on ottanut saman tehtävän vastaan ja he etsivät heidän kadonnutta bio labratoriotutkijaa.


Kuubassa Bond tapaa naispuolisen CIA agentin joka ohjeistaa Bondia Spectre organisaation juhliin, joka paljastuu olevan syntymäpäivä juhlat Spectren johtaja Stavrolle, joka seuraa sitä etänä Britanniasta vankilasta. Stavro yritti tappaa Bondin uudella nanovirusbioaseella, mutta tiedemies vaihtoi viruksen koodin joka tapatti kaikki Spectre järjestön jäsenet. Bondi saa Kuubassa tiedemiehen kiinni ja vie hänet lentokoneella laivalle jossa paljastuu että Logan Ash on petturi ja hän ampuu Felixin laivalla. Bondi pääsee pakoon räjähtävästä laivasta kumiveneellä.


Mysteeri terroristi Lyutsifer Safin tapaa Madeleinen ja vaatii häneltä että tappaa Stravron vankilassa uudelle nanovirusbioaseella, koskettamalla Stravoa.

Bondi menee tapaamaan Spectren johtajaa vankilassa Dr Madeleinen kanssa, koska tämä on ainoa, jonka kanssa Spectre haluaa keskustella. Madelei kuitenkin jänistää, kun näkee Stravon ja Bondi kosketaa Madelein kättä ja saa itse Bioase tartunnan, jostain syystä Stravo kuitenkin haluaa jutella Bondin kanssa tämä kuitenkin suututtaa Bondin kun hän kertoo hänen yrittäneen tappaa hänet Italliassa tästä Bondi suuttuu ja hetken aikaa kuristaa Stavroa, joka hetken ajan kuluttua kuolee bioasevirukseen.


Bondi lähtee etsimään Madeleita ja löytää hänet norjalaisesta mökistä lapsen kanssa madelei kertoo ettei se ole Bondin lapsi vaikka hänellä on sinisetsilmät. Mökissä on johtolankoja, jotka johtaa terroristien jäljille Venäjän ja Japanin kiisteltyjen saarille. Bondia ja Madeleita alkaa jahtaa Venäläiset Norjassa, Lyutsifer Safin kaappaa Madelein ja lapsen, vaikka Bondi yritti estää taistelemalla Norjan metsissä vihollisia vastaan.


Bondi lähtee uuden naispuolisen 007 kanssa pelastamaan Madelein ja lapsen, sekä tuhoamaan bioasetehdasta saarelta. Myöhemmin saarella paljastuu että tehdas on valtava eikä Bondin ja 007 räjähteet riitä sitä tuhoamaan. Kaiken jännityksen jälkeen Bondi ja 007 onnistuu pelastaa Madelein ja lapsen, mutta neuvostoliittolaisen ohjussäilön luukku pitää avata, jotta Britannian laivasto pystyy tuhoamaan bioaselabran. Bondi onnistuu avaamaan sen. Myöhemmin luukun sulkee Lyutsifer, joka taistelee Bondia vastaan Japanilaisessa puutarhassa, Lyutsifer lyö Bondia injektiopullolla kasvoille ja hän paljastaa hänelle että se sisältää nanoviruksen, joka on tehty tappamaan Madelein ja lapsen.


Taistelun jälkeen Bondi on pahasti loukkaantunut, mutta silti onnistuu avata ohjussäiliön luukut. Bondi ymmärtää ettei hänellä ole enää mitään toivoa saada nanorobottivirusta pois hänen kehostaan vaan päättää kuolla ohjus iskun mukana samaan aikaan soittaen puhelun Madeleinelle. Madelei kertoo että lapsi on Bondin johon hän vastaan, että hän tietää sen. Bondi kuolee tämän jälkeen ohjusiskussa.


Tämä oli todennäköisesti viimeinen James Bond elokuva, elleivät he päätä sitä aloittaa uudesta hahmosta, mutta ainakin Daniel Craigin saagassa Bondi kuoli ensimmäistä kertaa.

Kirjoittanut

Mikko Tenhunen

88 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page